På gång

Vill du hänga med runt vad som händer på vår utbildning? Här presenterar vi nyheter och händelser löpande. Scrolla ned och läs mer! 

news2

Just nu...

Datum: 2021-09-17

Vi är nu igång med den nya elevgruppen. Tre elever går TE4 och två elever går Komvux påbyggnad. Just nu är vi inne i en serie studiebesök i våra samverkansföretag för att knyta elev till företag. Det märks att eleverna är efterlängtade då flera företag redan har antytt att de vill anställa någon av dem. De har fått ett eget klassrum med egen nyckel som de håller på att designa inredningen i tillsammans med chefen för TeknikCollege. I kurserna är de redan igång i maskinparken (CNC, trådgnist osv) och ska på eget initiativ kompetensutveckla sig inom 3D print i samarbete med den nya CAD läraren. Vi ser fram emot kommande samarbeten med företagen och bygger en förväntansfull målbild för examensdagen 2022-06-14 ! 

Tidigare

Evenemangsdatum: 2021-06-02

3D-print i metall

Onsdagen den 2 juni 10.30-12.00 bjöds elever, lärare och samverkansföretag till ett webinarium med temat 3D-printning i metall. Föreläsare var Roland Stolt, docent i produktutveckling vid Tekniska Högskolan i Jönköping. Innehållet var bland annat skrivare för metall, material, utformning och exempel av komponenter och framtidsutsikter för metallprint. Vid webinariet tipsades också om kurser inom additiv tillverkning, läs mer här: Premium - Studera - Jönköping University (ju.se) och https://ju.se/yrkesverksam/atv

Ladda hem presentationen här.

Webinariet spelades in och finns här. 

Evenemangsdatum: 2021-05-21

Webinarium Värmebehandling

Vi bjöd in till ett webinarium där Andreas Johansson från Voestalpine/Uddeholm visade och berättade om den härdningsprocess som skolans verktygsdelar har genomgått på företaget. 

Evenemangsdatum: 2021-05-12

Öppet hus

Digitalt öppet hus 15.30-17.30 med allmän information och möjlighet gavs att ställa frågor. Det fanns också möjlighet att träffa lärare, se lokaler och utrustning. 

Kontakt

Njudungsgymnasiet, Vetlanda kommun
Besöksadress: Norrvägen 6
Postadress: 574 80 Vetlanda
njudungsgymnasiet@vetlanda.se

Teknikcollege_logotype-genomskinlig