Samverkan

Flera företag och organisationer bidrar på olika sätt till denna utbildning. Det kan handla om gästföreläsningar, studiebesök, donationer av material och maskiner, APL- platser, examensjobb, feriejobb med mera. Hos flera av dem kan det också bli aktuellt med fast anställning eller yrkesintroduktion efter godkänd utbildning.

Fanuc på Holsby Metall. 
Foto Anna Hållams

Samverkan

Nedanstående företag och utbildningsanordnare bidrar till vår utbildning. Besök dem gärna för mer information.

BM-logga_300

Beslag & Metall är ett familjeföretag i Ekenässjön som tillverkar och levererar komponenter främst till fordonsindustrin.
Produktionen är uppbyggd på avdelningar som pressning, svetsning, ytbehandling och montering.

Läs mer

biab_ren_logo_03_skugga-300×104-1

BIAB är ett legoproduktionsföretag med fokus på bearbetning av aluminium såväl sträng-pressad som gjuten. Vi kan erbjuda hela kedjan från råmaterial till ytbehandlad monterad produkt eller enbart den bearbetning kunden söker.

Läs mer

hydro_logo_vertical_black

Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter. De kombinerar lokal expertis, global räckvidd och oslagbara möjligheter inom forskning och utveckling.

Läs mer

pvi-ekenas-black

Ekenäs Mekaniska har en specialiserad komponenttillverkning av rör och profiler i stål, rostfritt stål, aluminium och koppar. Kunderna finns främst inom segmenten Automotive och Industri.

Läs mer

1669856_286897824842791_5887252704401119961_o

Holsby Metall är ett väletablerat verkstads-företag med stabila marknadspositioner inom VVS, hydraulik och fordonsindustri. Tillverkningen består av framför allt koppar, mässing och aluminium.

Läs mer

husq-group-logo1-cmyk-1

Husqvarna Group gör skillnad för människor som arbetar med grönytor och urbana miljöer genom att vara ledande inom användarcentrerade och hållbara lösningar. Med passion för innovation skapar de produkter för kunder över hela världen. 

Läs mer

kvarnstrands

Kvarnstrands Verktyg tillverkar, säljer och ger service av skärande verktyg för trä-, aluminium-, och plastindustrin. Huvudfokus ligger på träindustrin där de erbjuder verktygslösningar från timmerintaget till och med den förädlade varan.

Läs mer

index

MP Bolagen utvecklade sin första produkt redan 1953 och följdes av profiler till elcentraler och armaturskenor. Idag har de kompletta system för kabelförläggning. Företaget arbetar i två affärsområden – Kabelförläggning och Pressverktyg

Läs mer

Swedstyle

Pallco erbjuder sina kunder unika helhetslösningar där de kan bidra till kundens lönsamhet. De tar hand om hela kedjan från råmaterial till leverans helt kundanpassat.

Läs mer

profil-gruppen-logo

ProfilGruppen utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Genom att leverera innovativa lösningar i aluminium bidrar vi till kundernas framgång.

Läs mer

JU_A_sv_72

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. 

Läs mer

werner

Stiftelsen Seydlitz MP Bolagens ändamål är att främja utbildning av verktygsmakare i Sverige samt teknikutveckling och forskning avseende verktygstillverkning.

Läs mer

A-Tooling

A-tooling levererar verktygskomponenter till verktygsmakare och företag verksamma inom plåtbearbetning, plastformsprutning, pressgjutning och automation. 

Läs mer

Callo

Callo Sintermetall AB är ett familjeägt företag som tillverkar konstruktionsdelar, magnetiska material, bussningar och filter av metallpulver. Fokus ligger på korta ledtider och på att vara i den tekniska fronten av PM.

Läs mer

Industrilås

Industrilås utvecklar, utformar och tillverkar låslösningar för alla typer av industriella applikationer. Vår viktigaste drivkraft är vår ständiga nyfikenhet på våra kunder. Vi brinner för att hitta lösningar som förbättrar prestandan hos deras produkter och därmed deras affärer.

Läs mer

unnamed

Stålöv Aluminium är en komplett leverantör specialicerad på metallbearbetning. De är flexibla, mångsidiga och har hög kompetens inom CNC bearbetning, bockning, svetsning och montering.

Läs mer

Uddeholm_Voestalpine_logo_CMYK-5-e1515149611422

Uddeholm är världens ledande tillverkare av verktygsstål för industriella verktyg. I varje stålstycke, i varje steg av processen, från råmaterial till slutprodukt lägger de sina hjärtan.

Läs mer

Vetlanda_Larcentrum_webb_svart

På Vetlanda Lärcentrum finns all vuxenutbildning samlad under ett tak. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser både på plats och på distans.

Läs mer

if-metall-rod

IF Metall är ett feministiskt fackförbund med över 300.000 medlemmar som tillsammans arbetar för rätten till ett bra och tryggt arbete.

Läs mer

teknikforetagen

Teknikföretagen är en av Sveriges största arbetsgivarorganisationer med 4 000 medlemsföretag som står för en tredjedel av Sveriges export med uppdrag är att ge medlemsföretagen bästa möjliga konkurrensförutsättningar.

Läs mer

nuvab

Nuvab är Vetlanda kommuns resurs mot näringslivet. Med fokus på att stärka, stödja och utveckla anordnar de allt från nätverksträffar och mässor till att sammanföra kompetenser och speciella utbildningar.

Läs mer

hydal-svart

Hydal Components AB är ett fristående företag som ingår i Hydal Group som består av tre företag med specialinriktning på utveckling, konstruktion, bearbetning och produktion av profiler, komponenter och produkter i aluminium.

Läs mer

harenviks

Härenviks är en komplett samarbetspartner för dig som utvecklar och säljer produkter som innehåller gjutgods. Tack vare en unik kunskap om material, teknik och maskiner kan de göra det svåra lite enklare. De är helt enkelt ett helgjutet företag.

Läs mer

Hur kan ditt företag samverka?

Förutom att bidra under utbildningen kan ditt företag även ta emot elever efteråt i en så kallad yrkesintroduktionsanställning. Anställningsformen är avtalad mellan Industriarbetsgivarna, IF Metall och GS Facket och ger företaget möjlighet att söka ekonomiskt stöd för den anställde. Läs mer här. 

När det gäller APL och praktik finns mycket information för att hjälpa och inspirera er. Detta är kanske er framtida arbetskrafts första kontakt med industrin så ni har en viktig roll! Läs mer här. 

Vill ni samverka och vi inte har hört av oss, kontakta oss enligt nedan. 

Kontakta oss

Har du frågor om utbildningen och vilken utbildningsväg som passar just dig? Kontakta oss så hjälper vi dig.

torbjorn_ahnell

Torbjörn Ahnell

Projektledare/Lärare
torbjorn.ahnell@vetlanda.se

anders_svensson

Anders Svensson

Lärare metall TE4/Vux
anders.svensson1@vetlanda.se

Kontakt

Njudungsgymnasiet, Vetlanda kommun
Besöksadress: Norrvägen 6
Postadress: 574 80 Vetlanda
njudungsgymnasiet@vetlanda.se

Teknikcollege_logotype-genomskinlig
Verifierad av MonsterInsights