En modern industri

Industri 4.0, Smart Industry, Internet of Everything - begreppen är många när det talas om framtidens industri. Det är en pågående "fjärde revolution" som inte bara handlar om häftiga digitala möjligheter utan också om klimatfrågan och kanske det viktigaste - att göra arbetsplatserna mer attraktiva. Utan människor som vill jobba i industrin spelar det ingen roll hur modern den är. 

Det är ett bredare yrkesområde än Verktygsteknik. Det behövs mekaniker, elektriker, produktionstekniker och konstruktörer. Det behövs programmerare inom PLC och robot men också nya områden som Virtual Commissioning, AR, och AI. I all systemdesign behöver hänsyn tas till hållbarhet. Du når dessa yrken genom alla utbildningar inom TeknikCollege, men särskilt fokus finns på EE inriktning Automation och TE inriktning Produktionsteknik.   

Virtuell verklighet
svg-image

Det här är det mest omväxlande och utmanande jobbet
jag har haft.

Mikaela Nilsson, Automationstekniker på Beslag & Metall.

Studerade på Teknikcollege
– fick arbete som automationstekniker

En av Beslag & Metalls automationstekniker är 24­-årige Adam Jonsson, som anställdes en tid efter att han hade tagit studenten från El- och energiprogrammet inom Teknikcollege. Idag är han en av de som programmerar robotar på Beslag & Metall. "I mitt yrke får jag klura på lösningar och tänka lite utanför boxen, vilket gör arbetet intressant och kul. Det är även inspirerande att få jobba med den allra senaste tekniken tack vare att Beslag & Metall är duktiga på att investera för framtiden." säger han.

Kontakta oss

Har du frågor om utbildningen och vilken utbildningsväg som passar just dig? Kontakta oss så hjälper vi dig.

torbjorn_ahnell

Torbjörn Ahnell

Projektledare/Lärare
torbjorn.ahnell@vetlanda.se

anders_svensson

Anders Svensson

Lärare metall TE4/Vux
anders.svensson1@vetlanda.se

Kontakt

Njudungsgymnasiet, Vetlanda kommun
Besöksadress: Norrvägen 6
Postadress: 574 80 Vetlanda
njudungsgymnasiet@vetlanda.se

Teknikcollege_logotype-genomskinlig
Verifierad av MonsterInsights